Diskussion:Biblioteks- og arkivvæsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Arkiver handler vidst om meget andet end netop opbevaring af bøger. JKrons 21. sep 2005 kl. 23:07 (CEST)

Tja, det er et spørgsmål, om arkivvæsen i det hele taget handler om (eller nogensinde har handlet om) opbevaring af bøger. De fleste arkiver har ganske vist et håndbibliotek, men der jo netop et bibliotek og har kun til formål at støtte brugen af arkivalier. Omvendt har flere biblioteker samlinger af arkivalier, men det er ikke et biblioteks formål.
Sammenstillingen skyldes vist udelukkende, at det er en kategori i DK5-systemet - en kategori, hvor de to ting for øvrigt bliver holdt hver for sig i en klar underopdeling. Sandsynligvis har man valgt at sætte dem sammen fordi kategorien dermed kom til at rumme de overordnede redskaber til "findekunst" i forbindelse med litteratur- og informationssøgning. Skal man sammenholde de to ting kunne man måske tage udgangspunkt i Det Kongelige Biblioteks formålsbeskrivelse:
Som bibliotek medvirker Det Kongelige Bibliotek til at fremme og understøtte oplysning, uddannelse, forskning og kulturel aktivitet gennem indsamling, ordning og formidling af informations- og kulturbærende materialer.
Det man kunne vist næsten sige det samme om et arkiv.--Heelgrasper 22. sep 2005 kl. 00:11 (CEST)
Generelt er artiklen vel noget tyndbenet, og bør nok omskrives. At sige at "bøger ikke er den eneste måde at formidle kultur og information på", er næppe nogen bæredygtig beskrivelse af hverken biblioteks- eller asrkivvæsen.