Diskussion:Bonus pater

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det bør forklares, hvordan "bonus pater"-betragtninger ikke er objektive. --Palnatoke 8. sep 2005 kl. 06:15 (CEST)

Retssal.dk har en forklaring, der virker mere sandsynlig på mig end at bonus pater skulle være mindre objektiv end nutidige vurderinger. Jeg synes dog heller det der er særlig klart, hvori forskellen egentlig består. Det virker forøvrig som om det rette udtryk er bonus pater familias.--Heelgrasper 8. sep 2005 kl. 07:02 (CEST)
Det "rette" udtryk i betydningen "det udtryk, som fagfolkene på området anvender, når de ønsker topmålet af præcision", ja. Ikke nødvendigvis i betydningen "det udtryk, som bruges mest". En Google-søgning er lidt omstændelig, men:
Der er 225 danske hits på "bonus pater" -"bonus pater familias" [1], altså sider, hvor "bonus pater" optræder, men ikke "bonus pater familias".
Der er 271 hits på "bonus pater familias" [2], hvad der også vil fange sider, der taler om både "bonus pater" og "bonus pater familias", for eksempel sider, der taler om "bonus pater" og parentetisk forklarer at det egentlige eller oprindelige udtryk er "bonus pater familias".
De 225 hits er således en undervurdering af forekomsten af "bonus pater", mens de 271 er en overvurdering af forekomsten af "bonus pater familias". --Palnatoke 8. sep 2005 kl. 07:32 (CEST)