Diskussion:Botulinumtoksin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Diskussion fra Botulinum_toxin[rediger kildetekst]

Botox er (iflg. Botox) et handelsnavn for Botulinum toksin i en ekstremt fortyndet udgave. Jeg synes derfor at den korrekte titel må være "Botulinumtoksin" eller evt. "Botulinum-toksin". Ja til sammenskrivning. --Leo Laursen 18:35, 24. maj 2007 (CEST)


Kan kun give dig ret :) Skal prøve at se om jeg ikke kan skrive det sammen og evt. tilføje lidt flere data'er. Har lige valgt emnet til et studieretningsprojekt, så jeg skulle gerne have en del viden om det FØR jul :) Tror dog at navnet toxin er bedre?? Har ikke lige mødt ordet toksin før :) - Emil, 4 Okt. 2007


Ok, er begyndt at ændre og tilføje i teksten. Ville være glad hvis der var nogen som måske ville bruge et par minutter i ny og næ for at læse om det jeg skriver er helt hen i vejert. Jeg oversætter fra den engelske wiki :) jeg har fjernet detaljerne om botox behandling mod rynker i starten, men jeg tilføjer den længere nede når jeg får flettet Botox artiklen ind. Håber der er nogen som sætter pris på det :) Mht til navnet, så stemmer jeg på Botulinum_toksin :) Emil, 4. Okt. 2007


Har tilføjet lidt om "Medicinsk formål" oversat fra den engelske wiki. Hvis der ikke er nogen som har noget i mod det, så vil jeg ændre navnet på linket, da jeg synes at det skal være Botulinum_toksin samtidigt vil jeg skrive artiklen "Botox" ind i det nye artikel, da jeg mener at botox er noget som hørre under botulinum toksin. Skriv endelig hvis du har en anden mening, ellers har jeg kun mig selv at diskutere med :) - Emil, 15 Nov. 2007


Flytter hele artiklen over til "Botulinum_toksin" og laver #REDIRECT til den fra denne side. - Emil, 18 Nov. 2007

Diskussion for Botulinum_toksin[rediger kildetekst]

Ok, har nu flyttet botulinum_toxin artiklen her til. Lavet #REDIRECT på: pølsegift, botox, pølseforgiftning. Forsætter mit arbejde med at finde flere informationer om toksinet samt oversætte dele af den engelsk botulinum toksin artikel. Laver en rigtig kilde liste når jeg er helt færdig. - Emil, 18 Nov. 2007


Fandt lige Botulinumtoksin og har derfor skrevet Kemisk krigsførelse, så jeg kunne lave #REDIRECT fra Botulinumtoksin til Botulinum_toksin. Det er lidt sent, så ville sætte pris på hvis der er nogen som ville læse det igennem for formuleringsfejl, stavefejl og evt grammartikfejl :). - Emil, 20 Nov. 2007.

Foreslået flytning[rediger kildetekst]

Jeg foreslår at artiklen flyttes til botulinumtoksin, da der ikke er nogen grund til særskrivning. Hvis nogen finder det meget nødvendigt kan artiklen evt. flyttes til botulinum-toksin i stedet. Begge disse former er ifølge google relativt normale på dansk. Sakkura 23. nov 2007, 06:37 (CET)

Opbygning/Virkningsmåde[rediger kildetekst]

Ok, har tilføjet Opbygning og Virkningsmåde i dag. Jeg skal lige have tegnet en tegning af botulinum toksinet som støtte til forklaringen af opbygningen. Jeg skal lige have spurgt min kilde om jeg må skrive hans navn på de to afsnit, da han har en stor del af skylden for de afsnit :) Jeg har skrevet dem en smule om fra den orginale mail jeg fik fra ham, da de skulle passe ind i mit skole projekt som jeg er i gang med pt. og har sådan set bare Copy Paste"d" hvad jeg har skrevet ind i botulinum toksin artiklen. --Seekers 5. dec 2007, 19:19 (CET)