Diskussion:Brændstof

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Helt bestemt, sammenskrivning vil være hensigtsmæssig i denne sammenhæng. Hvis der opstår enighed om sammenskrivning bør det være under opslagsordet Brændstof med redirect fra Brændsel.--Ultraman 9. okt 2006 kl. 11:59 (CEST)

Sammenskrivningsforslag fornuftigt. Det samme ses for kategorierne kategori:Brændstoffer og Kategori:Brændsler. G®iffen 9. okt 2006 kl. 12:20 (CEST)
Sammenskrivningen har nu fundet sted. Mth 28. okt 2006 kl. 19:45 (CEST)

kopi fra Glenns diskussionsside

Kære Glenn. Jeg kan se at du er on-line. Hvordan kan jeg chatte med dig? Anledninger er at der findes et sammenskrivningforslag som vedrører artiklerne brændsel og brændstof. Jeg vil gerne forestå sammenskrivningen, men jeg ser at man bør kontakte en administrator når man går i gang. Mth 28. okt 2006 kl. 19:28 (CEST)

Hej Mth. Bare gå igang, det er nemlig et godt stykke tid siden (8. okt 2006) forslaget blev stillet af bruger:Manscher og der er ingen der endnu har ytret mod en sammenskrivning. Det vigtigste er normalt at vente f.eks. en uge med at udføre dem efter at sådanne forslagstyper er blevet stillet, så andre får tid til at diskutere forslaget. --Glenn 28. okt 2006 kl. 19:36 (CEST)

Hej Mth Ifølge den tidligere udgave [1] og 165 (Salmonsens konversationsleksikon / Anden Udgave / Bind IV: Bridge—Cikader) er der en forskel mellem brændsel og brændstof. Dette bør beskrives i første afsnit.

I Kategori:Brændstoffer og brændsler er argumentet for, at de to begreber har samme kategori, at mange brændbare stoffer kan anvendes til begge formål. Det er også grunden til at jeg synes at brændstof og brændsel bør sammenskrives - og måske flyttes til brændstof og brændsel. --Glenn 28. okt 2006 kl. 20:12 (CEST)

Jeg synes det er vanskeligt at opretholde en sondring mellem brændsel og brændstof.
Der er måske nok en tendens til at brændstof og brændsel anvendes om flydende hhv. faste brændbare materialer, men den er langt fra konsekvent. F.eks. kan de såkaldte brændselsceller jo køre på methanol eller ethanol, og det giver fin mening at omtale sukker som brændstof til hjernen.
En anden tendens går i retning af at brændstoffer i særlig grad går til at levere fremdrift, medens brændsel i højere grad giver associationer til opvarmning, men også her er der talrige undtagelser. F.eks. drives visse ubåde af kernekraft, dvs. af fissionsbrændsel,
Et opslag i 17. udgave af Politikens Nudansk Ordbog – som naturligvis ikke er udslagsgivende – giver at et brændstof er et "stof der giver varme ved forbrænding", mendes et brændsel er et "materiale der afbrændes for at producere energi eller varme", og det bliver man jo ikke stort klogere af.Mth 29. okt 2006 kl. 08:47 (CET)
Hej Mth. Forslag: Hvad siger du til at skrive et afsnit om den historiske "inkonsekvente" sondring? Jeg kendte ikke den sondring før jeg så den på tyske Wikipedia sider og i Salmonsens. Men andre end mig vil sikkert studse over at den ikke er nævnt.
--Glenn 29. okt 2006 kl. 12:22 (CET)
God idé. Mth 29. okt 2006 kl. 13:23 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Cow_dung_transport_in_India.jpg: In category [[:category:Possibly unfree Flickr images reviewed by FlickreviewR|Possibly unfree Flickr images reviewed by FlickreviewR]]; no permission;

-- CommonsTicker 10. aug 2007, 20:15 (CEST)