Diskussion:Brabrand Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kirken er beskrevet i Danmarks Kirker, men jeg havde ikke lige det relevante bind ved hånden, da jeg skrev teksten her, men kun en mindre brochure fra kirken (nævnt under litteratur). På nogle punkter kunne artiklen derfor muligvis udvides/præciseres via Danmarks Kirker, der naturligvis også burde nævnes under litteratur, men jeg var ikke lige sikker på, hvilket bind, der er tale om.

Jeg har afveget en smule fra brochurens tekst et par steder, mest på grund af afvigelser i forhold til Tranbjerg Kirke, der tilsyneladende har haft en lignende historie (og da jeg skrev dén artikel, havde jeg Danmarks Kirker som forlæg). I brochuren står der fx under 1680: "Friherreskabet Marselisborg oprettes, og Brabrand kirke indlemmes heri. Constantinsborg ejer kirken - jvf. dåbsfadet." Og under 1827: "Brabrands hartkornbesiddere overtager kirken efter Constantinsborg.".--Heelgrasper 17. nov 2005 kl. 22:14 (CET)