Spring til indhold

Diskussion:Brintatomet

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lad os behandle atomet i samme artikel som grundstoffet[rediger kildetekst]

Der er plads nok i artiklen Brint til at dette afsnit også kan være der. --Palnatoke 29. aug 2006 kl. 11:50 (CEST)

Det synes jeg ikke. Brintatomet spiller en særlig rolle i atomfysikken. Brintatomet er nemlig det eneste atom som kan beskrives eksakt. Teorien for brintatomet er derfor en model for teorien for andre atomer. Artiklen om brint omhandler hydrogen set ud fra mange forskellige synsvinkler, herunder tekniske. Artiklen om brintatomet omhandler et fysisk system og den omfattende teori som er opstillet for netop dette ene system.

Mth 29. aug 2006 kl. 14:33 (CEST)

I så fald foreslår jeg, at denne artikel indarbejdes i artiklen atom. --Henrik Hansen 29. aug 2006 kl. 16:04 (CEST)

Artiklen bør, i det omfang den handler om brint, være i dén artikel. Skulle brint-artiklen på et tidspunkt gå hen og blive urimeligt stor, kan det give mening at trække afsnit ud til selvstændige artikler, mens en kortere version beholdes i hovedartiklen. Det er imidlertid den langsigtede betragtning og ikke særlig relevant p.t. Denne artikel kan med fordel indarbejdes som afsnit i hver af de to nævnte artikler. --Palnatoke 29. aug 2006 kl. 16:22 (CEST)

Jeg har nu kopieret denne artikel ind i hver af de to andre. Det vil være naturligt at de to tekster udvikler sig lidt forskelligt, alt efter tyngdepunktet i artiklerne. Artiklen Brintatomet kan nu slettes, omririgeres eller udbygges kraftigt, alt efter interesse og skriveevne. --Palnatoke 29. aug 2006 kl. 16:37 (CEST)

Som tidligere anført er der vægtige grunde til at have en selvstændig artikel under overskriften brintatomet. Inden jeg (og andre) skriver videre på en artikel som omhandler brintatomets helt enestående status blandt andre atomer og videnskabshistoriske betydning, vil jeg gerne have en afklaring: Står artiklen Brintatomet til at blive slettet eller sammenskrevet med andre, eller agter wiki-administratorerne at lytte til saglige argumenter?!

Mth 29. aug 2006 kl. 18:29 (CEST)

Her er en-wikis opdelingsbeskrivelse: This article is about the chemistry of hydrogen. For the physics of atomic hydrogen, see hydrogen atom. --Glenn 29. aug 2006 kl. 18:37 (CEST)
Tak! Mth 29. aug 2006 kl. 18:42 (CEST)

Når og hvis der virkelig er så meget at skrive om brintatomet, bør det naturligvis have sin egen artikel - så bare kom i gang! :-) --Palnatoke 29. aug 2006 kl. 22:34 (CEST)


Det var ikke meget. Artiklerne bør nok sammenskrives alligevel. --Palnatoke 20. sep 2006 kl. 05:57 (CEST)

Efter to måneders ventetid uden mere om brintatomet har jeg nu samlet artiklerne. --Palnatoke 29. nov 2006 kl. 14:07 (CET)