Diskussion:Brun bi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hmm synes den her tekst ser lidt ulden ud, men har ikke kunnet finde et sted på nettet hvor det kan være kopieret fra. Før Haabets og mine ændringer stod teksten helt rå uden henvisninger eller afsnitsinddelinger, og personen der oprettede artiklen er kun anført med IP-nummer...?

Mvh Malene

Dubletartikel?[redigér wikikode]

Omhandler denne artikel ikke det samme som artiklen om honningbier. De har begge det latinske navn Apis mellifera, og jeg kan ikke finde nogen lignende adskillelse på det engelske Wikipedia. --Maitch 18. aug 2005 kl. 21:37 (CEST)

Ikke sikker, men er det ikke to forskellige arter? Der var da noget fremme i medierne om et strid på Læsø, hvor den almindelige bi var ved at fortrænge den brune... --Twid 18. aug 2005 kl. 21:48 (CEST)
Så er det bare spørgsmålet hvilken der er den almindelige bi. Jeg tvivler bare på, at to arter har fået samme latinske navn. Muligvis er det bare det latinske navn der er noget galt med. --Maitch 18. aug 2005 kl. 21:56 (CEST)

Det er vel i orden med en særlig artikel om den oprindelige nordiske bi-race; men jeg tror ikke afsnittet om Læsø er korrekt. Jeg vil prøve at finde én, der kan gennemse det. Svend17 23. jan 2006 kl. 20:44 (CET)


Apis mellifera er det latinske navn for honningbien, som art. Denne art lever fra sydafrika til norge. Den brune bi er også en honningbi, men en bestemt type, fra et bestemt område, derfor sætter man et ekstra mellifera bagefter navnet, for at angive typen. Den gule italiener er en anden type, den kaldes Apis mellifera ligustica. Stort set alle typerne krydses med lethed med hinanden og giver bastarder, der er svære at skelne som det ene eller det andet. Der var vistnok også gule bier på Læsø, på trods af man siger man har brugt et 2 cifret milionbeløb på at holde den brune bi ren. Hvilket for de fleste der bare ved lidt om det må virke noget mystisk for retsfølelsen! [Ole]