Diskussion:Brystkræft

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Brystkræft er kræft i brystets væv.

Det er en sygdom, ramme både mænd og kvinder, men langt hyppigst rammer den kvinder. På verdensbasis er det den mest udbredte kræftform blandt kvinder, og den rammer omkring ti procent af alle kvinder i den vestlige verden. Selv om der er gjort væsentlige fremskridt for at kunne opdage og behandle sygdommen på et tidligt stadium, dør omtrent 20 procent af alle de ramte inden for 5 år.

Den er således . Disposition for brystkræft kan være arvelig. Dette skaber nogle svære dilemmaer, både for den arveligt disponerede og for sundhedsvæsenet.(Skrev 212.102.0.102 (diskussion • bidrag) 22. jul 2009. Husk at signere dine indlæg.)