Diskussion:Bul (tøj)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ved strikning efter norsk model betegnes det strikkede rør (hvor ærmegab og evt. cardiganåbning senere skal klippes op) bul. Navnet skyldes muligvis, at strikning efter denne modeltype opstod, mens bullen var i brug i hverdagsdragten.

Cardiganåbning?

Dem som jeg har set havde to lag vævet stofPOK 25. aug 2006 kl. 05:57 (CEST)

Jeg har altså selv stået med dem i hånden i Roskilde Muserums magasin.POK 25. aug 2006 kl. 18:46 (CEST)

Iflg Politikkens nu dansk ordbog betyder bul:

  1. Træstamme – hugge grenene fra bullen
  2. Kroppen af en skjorte el. trøje – modsat ærmer og krave

Leo Laursen 7. sep 2006 kl. 15:22 (CEST)

Folkedragten gik af mode i 1870erne og Nudansk ordbog stammer fra 1950erne. Hvis orderne er ældre eller har forandret betydning så er den forkert. Dels har den ikke fagudtryk med. Iøvrigt så er den kun en ordbog og ikke en encyklopædi.POK 10. sep 2006 kl. 13:52 (CEST)

Jeg forstår ikke rigtigt meningen og relevansen af dit svar (hvis det da er et svar til mig); men min pointe var at ingen af det to betydninger fremgår af artiklen. Leo Laursen 10. sep 2006 kl. 14:02 (CEST)