Diskussion:Bursø Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

På kirkens nordmur er afdækket et usædvanligt motiv i kalkmaleri - en såkaldt nådestol, hvilket vil sige en billedlig fremstilling af Gud Fader, der siddende på sin himmelske trone holder den korsfæstede Kristus foran sig.

Er det virkelig et usædvanligt motiv? På http://www.kalkmalerier.dk finder jeg umiddelbart 23 kirker med en nådestol som motiv. Det er næppe nok til at kalde det et almindeligt motiv, men hvis det skulle være usædvanligt skulle der nok i min optik ikke være meget mere end 10 kirker med motivet. --Heelgrasper 5. jul 2006 kl. 16:45 (CEST)

Bygget[redigér wikikode]

Er den fra 1400-tallet eller 1100-tallet? der syntes at være nogle lidt modstridende fakta i den første linie og i boksen. --Opspin 5. aug 2006 kl. 01:54 (CEST)

Uden at skulle lege ekspert, så tvivler jeg en del på, at en bygning i munkesten stammer fra 1100-tallet. Derfor er det i øvrigt også lidt underligt, at der tales om at koret skulle være i romansk stil, da det da også ser ud til at være i munkesten. --Heelgrasper 5. aug 2006 kl. 02:37 (CEST)