Diskussion:Busgaden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Navngivning af gaden![rediger kildetekst]

Der findes ikke noget gadenavneskilt for "Busgaden". --Villy Fink Isaksen 21. mar 2008, 21:15 (CET)

Korrekt, men det er dog ikke desto mindre et ganske kendt navn for gaden. Se blot her. Det må vægte tilstrækkeligt, at Århus Kommune bruger betegnelsen.--Brandsen 21. mar 2008, 21:18 (CET)
Jeg påpeger bare at den er unavngiven (den er ikke "døbt" Busgaden - men omtalt som sådan i folkenumde og dermed sikkert også kommunale mennesker)! --Villy Fink Isaksen 21. mar 2008, 21:21 (CET)
Okay så - ja, kommunalt ansatte er jo faktisk også en slags mennesker ;-) --Brandsen 21. mar 2008, 21:23 (CET)

I er velkommen til at redigere i min artikel. Jeg syntes bare at det er en vigtig gade for Århus (infrastruktursmæsigt). Som jeg også har skrevet ændre den navn flere gange. Faktisk hvis du går ind på KRAK.DK, så kan du se at den er døbt Busgaden, som også gjorde mig mere sikker på at døbe artiklen det. Og siden artiklen handler om hele strækningen fra Rådhuspladsen til Klosterport, så er Busgaden vel en fin titel. ? --TriBeCa 21. mar 2008, 22:08 (CET) (CET)

Det handler ikke om artiklens navn men om at der i artiklen står "unavngiven" gade, da der ikke er sat skilt op og gaden dermed ikke er "døbt" - men navnet eksisterer kun i folkemunde og på krak.dk - sikkert også andre steder.. --Villy Fink Isaksen 22. mar 2008, 07:11 (CET)

Det er ganske vidst 4år siden at der sidst blev bidraget til denne diskussion men jeg tillader mig lige at tage den op igen. Der har faktisk været firmaer med officiel adresse i "busgaden" med et vejnummer, men det lader til at man er gået bort fra dette på et eller andet tidspunkt. Det som derimod skaber lidt kontrovers, er at det officielle navn på stoppestederne og stykket i tunellen hedder busgaden. Dette viser alle kort mv. og optegnelser, ligesom firmaer også på hjemmesider reklamere med at ligge i busgaden hvis de har indgang fra dette stykke ved stoppestederne. Hvad der imod kun er i folkemunde, og også er mere abstrakt, er hvor lang busgaden så egentligt er. Nogle vil mene at den først stater ved stoppesterne, andre vil mene det er efter krydset ved HH shedorff stræde. Nogle mener den slutter ved/i/efter den efterfølgende tunnel, andre først ved Emil Vetts passage. Ja nogle mener endda at det først er ved klostertorvet eller at klostertorvet er inkluderet. Det eneste stykke som reelt kun er beregnet for busser og taxier er jo stykker ved de 2 tuneller.. herefter er der jo hæftig traffik fx ved magasins P-hus ved emil vetts passage og til og fra og gennemkørsel ved klostertorv. Jeg vil mene det kun er stykket før ved og efter tunellen i frederiksgade. Det her giver jo altid lidt problemer herinde, også med Aarhus hovedbanegård hvor man kan diskutere om Bruuns galleri er en del af denne, eller blot ligger ved siden af, om Østbanetorvet Staton overhovedet bør ligge i artiklen under artiklen om østbenetorvet, da den jo teknisk set ligger på skovvejen osv. --Borg punk (diskussion) 23. apr 2012, 23:38 (CEST)