Diskussion:Christen Kold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg tror ikke, Holmsland præstegård ligger i Holmsland Klit Sogn. [1] anfører at "først ved Bkgr. Nr. 261 af 14. Juni 1922 udskiltes Klitten fra 1. Juli s. A. af Nysogn som et selvstændigt Sogn". Holmsland er snarere at forstå som det område, der markeres på http://www.holmslandsogneforening.dk/ - altså Ny Sogn og Gammel Sogn. --Palnatoke 17. dec 2005 kl. 10:52 (CET)

Tak for oplysning. Kan vi mon konkludere at Holmsland præstegård lå i (hvad der nu hedder) Gammel Sogn og linke dertil? -- Sebastjan 17. dec. 2005 kl. 11:40 (CET)
Nu vi er ved det, så tyder noget på, at pastoren hed Hassenfeldt med initialerne C.F. Sådan staves navnet i det mindste i DBL og en sådan herre optræder også sporadisk i Kaj Baagø: Magister Jacob Christian Lindberg, København 1958 (disputats). Jeg har en mistanke om, at det også er ham, der omtales et andet sted i DBL som præst i Vellinge (her), men det ene behøver jo ikke være i modstrid med det andet. --Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 11:55 (CET) Tilføjelse: Man har åbenbart siden DBL udkom i 1. udgaven droppet det sidste e, så sognet hedder Velling Sogn.--Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 12:05 (CET)

I denne artikkelen hevdes det at Ryslinge Højskole var Danmarks første højskole, men slår man opp på "N.F.S. Grundtvig" og "Folkehøjskole" oppgis det at det er højskolen i Røddinge (1844) som er den første.

Jeg stoler mest på, at Røddinge er den oprindelige. Især da man på skolens hjemmeside siger: "Danmarks ældste og stadig smukkeste". Der er så vidt ikke andre højskoler, der selv hævder at være den ældste (omend en søgning efter "danmarks ældste højskole" på google afslører et par hjemmesider, der henviser til andre skoler som de ældste uden nærmere dokumentation). --Heelgrasper 3. apr 2006 kl. 04:48 (CEST)