Diskussion:Christian Lerche (søofficer)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg sitter med Lerches selvbiografi foran meg, slik den er gjengitt i Personalhistorisk tidsskrift, 1907. Enkelte av opplysningene i wikipediaartikkelen stemmer ikke med biografien, men min dansk er for dårlig til at jeg selv kan redigere artikkelen. Jeg bringer derfor korrigeringene her, og håper noen andre kan rette det opp i artikkelen:

1. Lerche gjorde sin første skibsreise til Norge i 1728, for å besøke sine foreldre, som bodde like ved den nåværende byen Fredrikstad (Lerche: Friedrichsstadt). Han skriver "Forældre", men faren var død allerede i 1720. Moren var nå gift med Oberst Ulrik Christian v. Hausmann. Det var altså mor & stefar han besøkte. Ved DENNE anledning var det han var tre måneder i Norge. 2. Lerche ble riktignok kommandert til fregatten Høyenhald i 1729. Det var meningen at reisen skulle gå både til Bergen og Trondhjem "at afhente Penge for Kongelige Jordegods, som var solgt i begge Stifterne: men fik contra ordre ey at gaa til Tronhiem, men i Bergen indtoges Penge og en Deel gahr Kaaber, siden derfra til Larkulen ved Moss, at tage de Penge ind, som OVER LAND VARE TRANSPORTEREDE FRA TRONHIEM (min uthevelse). Det er ikke noe som tyder på at Lerche ble tre måneder i Norge under denne reisen. Kjersti Lie (diskussion) 25. nov 2012, 17:16 (CET)