Diskussion:Christianit

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprindeligt var det navnet på en person født i den københavnske bydel Christianshavn

Det har jeg aldrig hørt før (men derfor kan det da godt være rigtigt!). Kan nogen kilde til påstanden gives? -- Sebastjan 05. okt. 2005 kl. 10:40 (CEST)

Jeg mener at det har været diskuteret før og at resutetat var at denne påstand var rigtigt, og at Christiania har navn efter beboerne Christianiterne som bode på Christianshavn.Haabet 6. okt 2005 kl. 15:33 (CEST)

Påstanden hænger stadigvæk i luften – indtil en kilde kan påvises. -- Sebastjan 06. okt. 2005 kl. 15:40 (CEST)
Nu er det såda at jeg har haft en anden mening om emnet, og har ændret den. Efter at nogen på en engelske diskutions side overbeviste mig om at jeg den gang havde den forkeret opfattelse. Når du ved hvor stædig jeg er så må du tro på mig denne gang. De oprindelige Christianiter var sure over at folk fra Christiania tog deres navn fra dem.Haabet 6. okt 2005 kl. 23:50 (CEST)
Hvilken diskussionsside er der tale om? Der er ikke noget på de relevante diskussionssider på den engelske Wikipedia, som jeg lige prøvede at kigge på.--Heelgrasper 7. okt 2005 kl. 00:16 (CEST)
Jeg kan ikke finde den, den er nok fordampet, i navngivningen af fristaden c. men der skal findes en forklaring i en stor ordbog. Navnet Christiania dukker uden nogen forklaring op i Eksterbladet, og er således meget ynger end navnet Christianit.Haabet 7. okt 2005 kl. 23:36 (CEST)
Bortset fra, at du stadig ikke har givet nogen rimelig grund til at antage, at folk fra Christianshavn har heddet andet end Christianshavnere. Du har ikke leveret nogen dokumentation for, at ordet christianittere skulle være ældre end fristaden (altså selvfølgelig bortset fra den periode, hvor Oslo hed Christiania).--Heelgrasper 8. okt 2005 kl. 00:01 (CEST)

Christianit se Feldspat og Zeolitter