Diskussion:Christoffer Gabel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg savner kilder til denne artikel, særlig med hensyn til visse oplysninger. Christoffer Gabel boede aldrig på Færøerne, og han har sandsynligvis aldrig været der. Hans hustru (han var kun gift en gang) hed Irmgard, f. Badenhaupt. Slægten Gabels storhedstid startede og sluttede med Christoffer Gabel. Hans søn Frederik overtog Færøerne som len efter sin far, men havde ellers ikke nogen betydelige poster i statsadministrationen. (skrev Plussios (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

DBL nævner, at han i 1654 fik "Forpagtningsbrev på Færøerne", men anden omtale af øerne er der ikke. --|EPO| 21. okt 2007, 13:38 (CEST)

Jeg har i dag redigeret kraftigt i den tidligere noget lemfældige artikel om Gabel. Oplysningerne har jeg hentet fra min BA-opgave i historie om Færøerne i perioden 1672-1723. Den blev skrevet under vejledning af professor Ole Feldbæk og vurderet til et 11-tal (efter 13-skalaen). Heri gennemgår jeg den meget tendentiøse vurdering, "gabelstiden" har været underkastet. Den oprindelige artikel bar præg af at fortsætte denne tradition. Jeg har tilføjet litteraturhenvisninger til hovedværker. -- Seerup