Diskussion:Cirkel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

der er en korde i cirklen, der hedder noget andet. hvilken (skrev 87.52.50.72 (diskussion • bidrag) 26. aug 2008, 15:24. Husk at signere dine indlæg.)

Tænker du på diameter? Det er jo speciel version af en korde, der også går gennem cirklens centrum. --Arne (Amjaabc) 26. aug 2008, 23:04 (CEST)

Jeg har fjernet følgende afsnit:

Det eneste hele tal der kan relateres til en cirkel er tallet 6[bør uddybes] (et perfekt tal) idet en hexagon (ligesidet sekskant) med radius som side kan indskrives i en cirkel.

Det er rigtigt nok, at heksagonen er det eneste regulære polygon, hvor sidelængde bliver radius, men den første påstand er noget bombastisk, og bemærkningen bør nok uanset hvad befinde sig i en artikel om plangeometrisk konstruktion eller lignende. --Pred (diskussion) 27. okt 2009, 18:29 (CET)