Diskussion:Citronmåne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sætningerne - Det er efter sigende en populær spise blandt politibetjente og ingeniørstuderende. Citronhalvmånen hører sammen med bl.a. hindbærrouladen til kategorien benzinkager (slang), nemlig kager, der kan købes på tankstationer. - bør efter min overbevisning slettes, da jeg ikke mener der i øjeblikket er begrundelse for at have sådanne påstande på Wikipedia. --C.thure 23. mar 2007 kl. 10:47 (CET)

Jeg er ikke enig i at de bør slettes, men det skal måske omformuleres så det fremgår at sammenhængen politi <=> citronhalvmåner primært er en form for "offentlig fordom" (brugt i utallige vittigheder om politiet). Uden koblingen til politiet vil hele artiklen efter min mening være overflødig (væsentligheden af en citronhalvmåne som spise ligger vel på niveau med mariekiks og marsbarer).
Jeg har i øvrigt ikke set ingeniørstuderende kædet sammen med citronhalvmåner før.
--Jens Gyldenkærne Clausen 23. mar 2007 kl. 10:55 (CET)
TV2s kriminalafdeling må åbenbart kunne lide beskrivelsen, se [1] Valentin 7. dec 2007, 16:52 (CET)

Halvcirkelformet[rediger kildetekst]

En citronmåne eller citronhalvmåne er en halvcirkelformet sandkage med gul glasur med citronsmag

Selv om kagen oftest sælges i halv størrelse, så betyder det vel ikke, at kagen per definition er halvcirkelformet?

I øvrigt er det lidt underligt, at artiklen kun omtaler de færdigbagte kager, der kan købes i butikker. Uanset hvor meget koldskål på karton, der sælges, ville vi vel aldrig blot omtale koldskål som noget, man køber færdiglavet i supermarkedet? --Heelgrasper 27. maj 2011, 21:50 (CEST)[svar]