Diskussion:Computer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har set 2 problemer i denne artikel: 1) at man anvender begreb som Computer - der burde i hvertfald være et dansk udtryk f.eks. datamat og 2) at man skriver Internet som: internettet.

Det sidste svarer til, at man siger: Københavnen og vores hovedstad eller Ørestaden om den nye bydel: Ørestad. Det må man simpelt hen ikke IMHO.

Det danske begreb datamat er ganske simpelt gledet ud af det danske sprog til fordel for computer (generelt) eller pc (computer for den enkelte bruger).
Det samme gør sig gældende med fastpladelager/harddisk, skriver/printer, oktet/byte med flere.
Internet er i grunden blot et netværk som benytter sig af protokollen Internet Protocol (IP). Derfor benyttes Internettet om det verdensomspændende internet. Man siger også Månen, Solen og Jorden og ikke blot Måne, Sol og Jord.
I Retskrivningsordbogen er angivet begge dele dog med småt http://www.dsn.dk/cgi-bin/ordbog/ronet?S.x=38&S.y=4&M=1&P=internet mens det anbefales af samme sprognævn at det skrives med stort http://www.dsn.dk/nfs/1998-3.htm#Internettet
I folkemunde kaldes Internettet blot for Nettet.
Claus Sørensen 27. feb 2004 kl. 11:06 (CET)

"De første computere blev bygget i England og USA"[redigér wikikode]

Der menes vel Storbritannien - eller er kilderne mere præcise end som så? --Palnatoke 3. sep 2005 kl. 06:33 (CEST)

Microsoft[redigér wikikode]

Bruger:82.143.214.139 fjernede linket til Microsoft, og da fjernelsen skete uden nogen forklarende tekst, gendannede jeg. Herefter fjernede Heelgrasper linket med begrundelsen "mig bekendt producerer Microsoft ikke computere og er derfor ikke relevant som andre links til andre firmaer" - og det kan han jo have ret i. Nu bliver jeg i tvivl - er en Xbox en computer? --Palnatoke 15. nov 2005 kl. 10:53 (CET)

For en god ordens skyld må jeg hellere lige indskyde, at jeg havde glemt alt om Xbox. Man kan selvfølgelig også overveje, om vi i det hele taget skal have links til computerproducenter. Det kan jo godt ses som en mild form for reklame, da vi næppe kan have links til samtlige computerproducenter.--Heelgrasper 15. nov 2005 kl. 11:09 (CET)
Playstation 2 blev på et tidspunkt defineret som værende en computer (det var vist lidt billigere mht. told eller sådan noget). Både Playstation 3 og Xbox360 er mere avanceret, og kan begge køre linux styresystemet. Derfor vil jeg mene at man uden problemer kan kalde Xbox360 for en computer.

hmm... den første Computer blev lavet i Tyskland også kom den i England, og derefter ville USA også lave en hvor Tyskland solgte en af deres computer til USA til 150.000 (skrev Kivann94 (diskussion • bidrag) 11. okt 2008, 11:20. Husk at signere dine indlæg.)