Diskussion:Dåb

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Også her fjernede jeg DK5:26.3 kirkelig handlinger - tilbage står så her: Kristendom, men .. der må da være andre religioner, der også har dette ritual på dagsordenen? I det hele taget mangler konsistens, idet bryllup havde religion som overbegreb. --hansjorn 2. aug 2005 kl. 07:19 (CEST)

Dåb og bryllup er ikke parallelle - dåben er et renselsesritual og i kristendommen desuden navngivningsritual. Andre religioner har andre navngivningsritualer (men sikherne døber også, jf. den engelske artikel). Alle religioner har ritualer til anerkendelse af parforholdet. --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 09:24 (CEST)

Døde links[rediger kildetekst]

Lad venligst denne henvinsning blive stående. Se nedenfor.

--WeggeBot 13. feb 2006 kl. 11:06 (CET)

Der er ikke noget i vejen med denne henvisning, den fungerer upåklageligt. --Brams 13. feb 2006 kl. 17:29 (CET)
Rent teknisk sender serveren faktisk en fejl 404 tilbage sammen med HTML-siden. Og da linkcheckeren ser på svarkoden fra serveren, bliver linket registreret som defekt. Jeg har barberet fejlmeddelelsen ned til det minimale der får linkcheckeren til at tro den allerede har sladret om denne. -- Bruger:Wegge 13. feb 2006 kl. 17:41 (CET)
http://www.folkekirken.dk/kirkens-tro/liturgi/daab.html er vist alligevel dødt. Meldingen er: Error! The requested page was not accessible! - Hele folkekirken.dk har vist været under omlægning. -- PHansen 16. maj 2006 kl. 19:51 (CEST)
Mon ikke det er det samme indhold, der nu findes på http://www.folkekirken.dk/om-folkekirken/folkekirkens-tro/liturgi/daab.html? --Heelgrasper 16. maj 2006 kl. 19:58 (CEST)

Præsternes ret til at døbe[rediger kildetekst]

Hvornår fik præsterne ret til at døbe?Haabet 5. mar 2006 kl. 10:01 (CET)

Så længe der har været (kristne) præster, har de naturligvis haft ret at døbe. -- Sebastjan 09. maj 2006 kl. 11:10 (CEST)
Så vidt jeg kan gennemskue er Haabets spørgsmål afledet af artiklen døbefont, hvor der står: "Dåben skulle oprindelig foregå som en fuldstændig neddypning, og derfor var de ældste døbebrønde (piscinæ) indhegnede vandbassiner, der som regel fandtes i særlige baptisterier. Kun biskopperne kunne døbe, og derfor fandtes disse bassiner hovedsageligt ved domkirkerne; de findes nu kun enkelte steder i Sydeuropa." Så vidt jeg har kunnet finde frem til, er der noget om det, men noget nærmere omkring det kronologisk aspekt har jeg ikke kunnet finde. Ret beset drejer det sig måske også nok snarere om, hvornår det blev almindeligt, at man døbte i sognekirkerne og at dåben kunne foregå året rundt. --Heelgrasper 9. maj 2006 kl. 11:12 (CEST)