Diskussion:Døbefont

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

På et tidspunkt (før Salmonsens-skabelone fjernes) kunne det nok være godt at supplere artiklen med oplysninger fra M. Mackeprang: Danmarks middelalderlige døbefonte fra 1941 (optrykt med et efterskrift af Jens Vellev i 2003, ISBN 87-90814-23-1). Dels må det vist betragtes som hovedværket om danske døbefonte (og dem har brugerne af den danske Wikipedia jo nok en særlig interesse i), dels er der tale om et værk, som Salmonsens af gode grunde ikke kunne tage stilling til og indarbejde information fra.

Uden at have den helt store indsigt i emnet kunne man måske endda forestille sig, at der kunne være basis for særlige artikler om de forskellige døbefontstyper. Som minimum kan beskrivelsen af disse nok udvides noget. --Heelgrasper 28. feb 2006 kl. 00:37 (CET)

Til overvejelse: Det kunne muligvis være gavnligt, hvis artiklen havde eksterne henvisninger til:

Begge sider har vist den ulempe, at man skal betale for rigtigt at kunne bruge dem til noget, men jeg har ikke kigget så nøje på dem. --Heelgrasper 28. feb 2006 kl. 00:56 (CET)

Jeg har hjemlånt Mackeprangs bog fra biblioteket og dertil kopier af nogle relevante artikler og forsøgt at opdatere artiklen lidt. Foreløbig har jeg kun forsøgt at liste Mackeprangs typer, men jeg håber at kunne beskrive dem lidt nærmere i de næste dage. Desværre er det lidt svært at få overblik over, hvor mange typer Mackeprang helt præcist opererer med, så det kommer til at tage lidt tid at bladre selve bogen igennem for at være mere sikker på, at jeg har dem alle med. Den noget uregelmæssige navngivning af dem gør mig også lidt usikker, men forhåbentlig er jeg ikke helt ved siden af. --Heelgrasper 5. mar 2006 kl. 05:06 (CET)