Diskussion:DBU's Landspokalturnering for kvinder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Siden er for nylig (uden forudgående diskussion) blevet flyttet fra DBUs Landspokalturnering for kvinder til DBU's Landspokalturnering for kvinder med begrundelse "jf. RO".

Uanset hvad Retskrivningsordbogen siger, så er turneringens officielle navn (ifølge turneringens propositioner) uden apostrof, jf. DBU's hjemmeside.

Desuden er det god skik at en sådan flytning først diskuteres på artiklens diskussionsside. Netop for at undgå denne form for fejl.

Jeg forslår derfor at siden flyttes tilbage til dens oprindelige titel.

--Henrik Hansen 14. aug 2005 kl. 16:55 (CEST)

Vi behøver ikke diskutere stavning hver eneste gang, der bliver fundet en stavefejl. Dette er en rimelig kendt stavefejl, som mange falder over. På den hjemmeside som du refererer til, skriver de også "DBU's" som "DBUs", hvilket er forkert. Skal vi også have andre stavefejl med, som de evt. har skrevet i den tekst? Desuden er der en omdirigering, så hvis du søger på "DBUs Landspokalturnering for kvinder" så kommer du automatisk til "DBU's Landspokalturnering for kvinder". --Maitch 14. aug 2005 kl. 17:11 (CEST)
Det bliver en interessant diskussion: Hvis en artikels navn er en titel, som ikke følger dansk retstavning, skal artiklens navn så ændres til den korrekte stavemåde? F.eks. har vi en artikel med navn Dansk Boldspil-Union, som organisationen ganske rigtigt hedder, men som bekendt ikke er korrekt stavet. Skal artiklens navn så ændres til "Dansk Boldspilunion", som er den korrekte stavemåde? Andre eksempler kunne være "Politiken" (som retteligt bør staves "Politikken"), "Ekstra Bladet" ("Ekstrabladet"), "Dansk Tennis Forbund" ("Dansk Tennisforbund") osv. Hvad er den principielle holdning til dette? --Henrik Hansen 14. aug 2005 kl. 17:24 (CEST)
Den principielle holdning er, at vi beholder den originale stavemåde (dvs. forkerte). Problemet i denne sag er, at den side du henviser til ikke rigtigt er en officiel side for turneringen, men en simpel underside fra DBU's server, hvori de forskellige regler er beskrevet. De bruger det heller ikke konsekvent. Se f.eks. denne side, hvor der står "Indberetninger SAS-Liga, 1. og 2. division samt DBU's pokalturnering". Når der er tvivlspørgsmål burde det komme den korrekte stavning til gode. --Maitch 14. aug 2005 kl. 17:52 (CEST)
Siden jeg henviser til (Propositioner for DBUs Landspokalturnering for kvinder) er ikke en "simpel underside" men netop arrangørens officielle regler for turneringen, hvoraf dens navn tydeligt fremgår af paragraf 1.1, hvor der ordret står "Turneringens navn er »DBUs Landspokalturnering for kvinder«". Uanset hvordan andre medarbejdere i DBU staver turneringens navn, må det være navnet i de officielle regler, der er det rigtige. Den samme stavemåde går i øvrigt igen i Propositioner for DBUs Landspokalturnering for herrer, samt i oversigten over samtlige DBU-love.
Jeg overgiver mig af den simple grund, at jeg ikke synes dette fortjener en lang diskussion. --Maitch 14. aug 2005 kl. 19:27 (CEST)