Diskussion:DM i stand-up-comedy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk retstavning siger faktisk, at "DM i Stand-up" er korrekt, altså "Stand-up" med stort s, eftersom der er tale om titlen på et kulturarrangement. Og arrangementet er konsekvent markedsført og i pressen benævnt som "DM i Stand-up", ikke som "DM i stand-up-comedy". Ville man rette "Ældre Sagen" til "Ældresagen" under henvisning til, at den vedtagne måde at stave det på er i uoverensstemmelse med korrekt grammatik, når de nu selv kalder sig "Ældre Sagen"?

Google giver 554 hits på "DM i Stand-up" og 17 hits på "DM i stand-up-comedy". Jeg mener, at det første må være korrekt.

Når man ser på de første 10 af de 554 google-hits, ses formerne "DM i stand-up" (således også på fbi.dk), "dm i stand-up" og "DM I STAND-UP". Ikke megen konsekvens. --Palnatoke 6. okt 2005 kl. 11:01 (CEST)

Så en del kilder overholder ikke korrekt retstavning? Så ved vi det. Men du roder to punkter sammen. Det ene er, hvad arrangementet faktisk hedder (jeg hævder "DM i Stand-up", Google underbygger hvad min empiriske erfaring siger mig). Og det andet er, hvordan man korrekt staver "DM i Stand-up" (jeg hævder, at man staver det som anført her, da det er en titel på et kulturarrangement, og sidste led, altså "stand-up", bør således også skrives med stort S).