Diskussion:Danmønt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Håber nogen kan få glæde af mine notater her.

Så vidt jeg husker virkede Danmønt ikke på samme måde som Dankort. Der var ikke en central server der holdt realtime styr på resterende beløb på kortet.

Kortet bestod af en integreret micro-processor, muligvis i PIC16 familien. Denne har integreret rom til program og et lille smule flash-ram til lagring af beløb. PIC16 kan programmeres med burn-in metoder, så man ikke kan læse programmet ud af denne for derefter at kunne manipulere det, samtidig med at kun programmet selv kunne tilgå den del af flash-ram der beskrev resterende beløb.

Når der skulle foretages en betaling blev kortet sat i chip-læser, som leverede strøm og signal-clock til processoren som derefter startede sit interne program op, og kunne kommunikere med kortlæseren. Derfra kunne kortlæser bede om at få nedskrevet resterende beløb med og når kortet meldte ok, var betalingen gennemført.

Mange automater lagrede betalingerne, og kunne fx. så en gang i døgnet ringe til en danmønt central og indesende informationerne for derefter kunne modtage sine penge. Dette har meget sandsynligt indeholdt flere informationer om kortnummer, transaktionsnummer eller lign. til sikring af data.

Ovenstående er ikke bekræftet, men hvad jeg husker at have studeret mig frem til dengang Danmønt stadig var på banen. Teknologien var god, systemet godt, men desværre forsvandt de fra markedet.

-- Tommy Bjerg <mail@tommyb.dk> (Skrev 83.233.169.111 (diskussion • bidrag) 4. maj 2008, 15:22. Husk at signere dine indlæg.)