Diskussion:Datakompression

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sproget i denne artikel er ikke særlig godt dansksprogligt set. Så vidt jeg kan se, er det bedste man kan gøre at skrive artiklen helt om.Harlekin96 19. nov 2009, 16:28 (CET)

Så vidt jeg kan se, skal der bare rettes lidt i sproget. Den slags småting behøver ikke diskussionsindlæg. --Sir48 (Thyge) 19. nov 2009, 16:58 (CET)

Teorien er ikke holdbar[redigér wikikode]

Indeholdet i denne artikel nævner f.eks. at det at en tekstfil indeholder det samme bogstav i alfabetet flere gange er redundant information: det er det ikke. Den måde de individuelle bogstaver eller kombination af bogstaver er kodet på kan dog indeholder redundant information, selv det at filen indeholder bogstaverne er der dog intet (umiddelbart) redundant i. Komprimering af data er netop at omkode en repræsentation af data til en anden der indeholder den samme eller en tilsvarende information, men som kræver mindre "plads".

Jeg vil gerne foreslå at artiklen omskrives så den er teoretisk konsistent og korrekt -- og knap så "Alt om data" inspireret i sit sprog. Hvis der ikke er andre der vil gøre det (gerne en domæne ekspert -- jeg er det ikke selv), gør jeg det gerne selv.

(Jeg har intet imod "Alt om data", de har bare ikke altid det højeste teoretiske niveau) FrederikHertzum 3. aug 2010, 00:37 (CEST)