Diskussion:Designerspil

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Mon dog det engelske begreb er så veletableret at vi ikke kan bruge en dansk oversættelse?

Endnu et eksempel på dansk engelsk-feinschmeckeri, da "German games" slet ikke er den engelske betegnelse, men derimod "German-style board games". Jeg foreslår at flytte til tyske brætspil, og kommer også til at gøre det i løbet af et par dage, hvis ingen har indvendinger. Bab 14. mar 2007 kl. 01:12 (CET)
Og nederlænderne lider tilsyneladende af den samme syge, da de har "opfundet" termen designer games for det samme. På deres artikels diskussionsside er der også nogen der foreslår, om man dog ikke kunne finde på noget mere nederlandsk... Verden er lille! ;-) Bab

Det var godt nok et par korte dage. Artiklen bør ligge under det udtryk, der faktisk bruges. Tilbage igen, tak! --Palnatoke 15. mar 2007 kl. 11:34 (CET)

Ups, undskyld. Jeg bliver sommetider lidt for ivrig. Har du belæg for at udtrykket "German games" er det alment brugte i Danmark (selv om det faktisk hedder noget andet på "rigtig" engelsk?). For husfredens skyld flytter jeg artiklen tilbage, og lader det gå et par dage (nu skal jeg nok overholde det!) til jeg igen gør noget. Bab 15. mar 2007 kl. 11:41 (CET)

Din idé om at det hedder noget andet på "rigtig" engelsk er forkert - som det også fremgår af en:German-style board game; man skal bare en smule ned i artiklen, før "German-style board game" er for kluntet et udtryk. Som det også fremgår af en:Talk:German-style board game/move, er "German game" ganske anvendt. Hvad dansk sprogbrug angår, er det mere usikkert - der findes en butik, der har taget navnet "GermanGames", men en opringning til Fantask gav ikke nogen afklaring; Tommy var noget nølende overfor overhovedet at anerkende grupperingen. Efter lidt pres var han mest tilhænger af "Eurogames". --Palnatoke 15. mar 2007 kl. 12:10 (CET)

Ok, så tog jeg fejl på dét punkt. Men skal vi lade én person (Tommy) diktere vores sprogbrug her på Wikipedia? Det lader jo ikke til at begrebet er særligt veletableret i DK. De fleste butikker vil tage et engelsk navn på deres produkt, hvor det er muligt, da engelsk er in og sælger. Jeg hælder nok mere til den opfatning, at vi her på dansk wikipedia i videst muligt omfang skal benytte os af danske termer. Når et begreb ikke er fast etableret i det danske samfund, så synes jeg godt vi kan tillade os at oversætte frit&frejdigt. Mit bud på denne artikel ville lyde "Eurospil" eller "Europæiske brætspil" (som en kontrast til Amerikanske brætspil). Men jeg ved at mange oplyste mennesker er modstandere af sådan en nypurisme. Hvad mener du selv? Bab
Ved nærmere eftertanke vil jeg nok foretrække designerspil, i tråd med tysk og nederlandsk Wp. Det er jo sådan set ikke et nyt begreb, blot en helt almindelig dansk sammensætning. Eurogames er helt klart et amerikansk begreb, hvor de almindelige games kontrasteres mod dem fra Europe. Se, det er noget af kunsten med oversættelse af artikler - det er ikke nok at overføre ord fra det ene sprog til det andet, indholdet skal også kulturelt tilpasses... :-) Bab 15. mar 2007 kl. 13:20 (CET)

(redigeringkonflikt) Naturligvis skal vi ikke lade Tommy bestemme - omendskønt han må formodes at have fingeren på pulsen. I dette konkrete tilfælde er sprogbrugen netop ikke fastlagt, ja der er end ikke enighed om at der er brug for et begreb, så feltet er stort set åbent. "Europæiske brætspil" som genrenavn har den fordel at modsætningen til "amerikanske brætspil" fremtræder tydeligt. Det giver naturligvis også et pres for at få den artikel oprettet. Eller for at udvikle denne artikel, så dén dækker begge sider af dichotomien (i så fald skal artiklen naturligvis omdøbes igen). Designerspil er også godt (sprogligt - men det er nyskabende, hvad der trækker ned WP-mæssigt.. OK - lad os prøve med designerspil og se om der kommer klager). --Palnatoke 15. mar 2007 kl. 13:26 (CET)

OK! :-) Bab 15. mar 2007 kl. 13:31 (CET)