Diskussion:Det danske mindretal i Sydslesvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flag

Bandera danesos Slesvig Sud.svg

Hvad er det egentlig for et flag, som gengives i denne artikel? Jeg har ikke lige kunnet finde noget om det nogen steder, men det ligner lidt et mix mellem dannebrog og flaget for SSW (gengivet her til højre). Flaget trænger nok til at blive præsenteret lidt nærmere i artiklen. --Heelgrasper 21. jun 2007, 14:51 (CEST)

Danske sydslesvigere flager normalt med Dannebrog eller det slesvigske flag (ses her). Billedet i artiklen viser et populært klistermærke med Dannebrog og de slesvigske løver, som ofte ses på biler. SSWs symbol er en stiliseret påskelilje i de slesvigske farver (ses her). Billedet her til højre er næppe noget officelt.--Inge-h 24. jun 2007, 10:12 (CEST)
De er begge to højst uofficielle, så jeg synes det er lidt misvisende at præsentere dem som "sydslesvigsk flag". --Casper 25. jun 2007, 12:10 (CEST)
Det er jeg enig i. Forskellen er bare den, at klistermærket er virkelig i brug, mens billedet her til højre ser mere ud som et mislykket forsøg på at gengive de slesvigske løver. --Inge-h 25. jun 2007, 13:48 (CEST)
Billedet her til højre er også i brug, der er vist mest SSV der bruger det, jeg ved ikke om det også bruges i andre sammenhænge. Men det er stadig misvisende at tale om "Sydslesvigs flag". --Casper 25. jun 2007, 23:13 (CEST)

Burde artiklen ikke hedde Det danske mindretal i Sydslesvig? --Ahk 29. jul 2007, 15:29 (CEST)