Diskussion:Det gule vandtårn (Viborg)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Viborg Domkirke set fra Nørresø. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Viborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Viborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Vandtårne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Vandtårne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af vandtårnsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Teksten fra "Danmarks vandtårne", ISBN 978-87-92015-07-5, side 81:

Viborg, Skottenborg - Skottenborg huser i dag centraladministrationen for region Midtjylland. Det 23 meter høje vandtårn fra 1927 har fået sin plads i regionsbygningen. Det nuværende vandtårn er det nyeste af tre vandtårne, der tidligere har stået på grunden. Tårnet blev tegnet af Øllgaard og kunne rumme 500 m3. Det kostede ca. 40.000 kr. og blev bygget af blandt andre murermester E. Mikkelsen, Århus.

fremhævet er en divergens med artiklen. --Villy Fink Isaksen 2. apr 2011, 10:25 (CEST)

Hej Villy. Det er godt spottet. Jeg har lige snakket med en amatørhistoriker fra Viborg. Han er fuldstændig overbevist om at det var Vig-Nielsen der tegnede tårnet, da denne tegnede flere tårne i området på denne tid. - i øvrigt er det også det som turisterne for at vide når de er på guidet rundvisning i byen. Se punkt 45 - Region Midtjylland I løbet af næste uge vil jeg gå en tur forbi Viborg Stiftsmuseum, og se hvad de har på lager af historier om tårnet, eller tårnene på Skottenborg. God weekend fra --Pixi Uno 2. apr 2011, 15:50 (CEST)
Hej igen. Bliver der nævnt en kilde i bogen, så jeg evt. kan bruge det oppe på arkivet. God aften fra --Pixi Uno 3. apr 2011, 21:24 (CEST)
På side 13 er et billede af en reklame for firmaet G.R Øllgaard med underteksten: "Det rådgivende ingeniørfirma G.R. Øllgaard var specialister i vandtårne. Her ses en del af firmaets tårne i en reklame fra omkring 1935. Foto: Øllgaard." Viborg er mærkeret med et vandtårn! Så Øllgaard er åbenbart ikke arkitekt, men ingeniør? Bagi bogen er en litteraturliste der bl.a. indeholder disse:
  • Lauridsen, Henning Ringgaard: "Det rene vand, Virborg Kommune Værker, 2001
  • Pedersen, Paul: Viborg Vandværk 1950 - 1975, Viborg 1976
  • Spreckelsen, Otto von: Viborg Vandværk 1900 - 1950, Viborg 1950

--Villy Fink Isaksen 3. apr 2011, 21:42 (CEST)

Mange tak. --Pixi Uno 3. apr 2011, 22:03 (CEST)
Jeg har nu været en tur forbi museet, og ham jeg snakkede med er også overbevist om at det var Vig-Nielsen der slog stregerne. Men han vil nu gå på jagt i arkiverne og vil inden for en uge vende tilbage. - han vil i samme forbindelse undersøge om vi kan bruge eventuelle dokumenter på commons. Mvh. --Pixi Uno 5. apr 2011, 15:45 (CEST)