Diskussion:Dyreret/Arkiv1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vedr. definitionen af Dyreetik som en bevægelse[rediger kildetekst]

Artiklen begynder med ordene:

"Dyreetik, omhandlende dyreret eller dyrs rettigheder, er en bevægelse for at beskytte dyr fra at blive brugt eller betragtet som menneskers ejendom."

Jeg har mere end almindeligt svært ved at se, hvordan ordet Dyreetik, kan beskrives som en bevægelse. I de opslagsværker jeg har adgang til, defineres etik som sædelære, teoretisk begrundelse, læren om og moralfilosofi - men ingen steder, har jeg set etik omtalt som en bevægelse, og da slet ikke i forbindelse med ord som radikal social bevægelse.

Jeg vil foreslå, at der findes et mere passende ord, der gør klart, at Dyreetik er et tankesæt, og ikke en bevægelse i form af en forening eller klub, man kan melde sig ind i. - apw 22. apr 2007 kl. 13:12 (CEST)

Det er måske blot artiklens titlen der skal laves lidt om, se et udvalg af "andre sprog":
de:Tierrechte - en:Animal rights - es:Derechos de los animales - eo:Animalaj rajtoj - it:Diritti degli animali - nl:Dierenrechten - pl:Prawa zwierzat - pt:Direitos dos animais - simple:Animal rights - sv:Djurrätt
Intet om etik, kun om rettigheder i titlerne? -- Mvh PHansen 22. apr 2007 kl. 13:34 (CEST)
Kan man evt. kalde det et "filosofisk standpunkt/synspunkt"? --Lhademmor 22. apr 2007 kl. 16:22 (CEST)
Er nu flyttet. --Lhademmor 6. maj 2007 kl. 16:19 (CEST)

Fjernelse af Foundation for Animal Use and Education[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet det afsnit, ligesom det i øvrigt blev gjort på den engelske artikel, fordi det var umuligt at grave nogle kilder op som kunne bevise at det overhovedet eksisterede. Og en så obskur organisation burde ikke have noget at sige her... Derudover er der blevet uddybet nogle punkter --Lhademmor 25. apr 2007 kl. 11:30 (CEST)