Diskussion:Dysse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg mangler faglig indsigt, men handler den noget kortfattede artikel ikke mere præcist om en runddysse? --Heelgrasper 14. maj 2007 kl. 20:55 (CEST)

En dysse er ifølge min nudansk ordbog: et gravkammer bestående af tre el. flere opretstående sten som bærer én el. to dæksten, en runddysse: en rund dysse med en diameter på 10-15 m, en langdysse: en 5-10 m bred og 20-185 m lang dysse og stendysse: en grav fra stenalderen bygget af store sten. Der kunne måske skrives om begge typer af dysser i artiklen, både rund og lang? Mr Mo 14. maj 2007 kl. 21:03 (CEST)

Stundom betyder sommetider[redigér wikikode]

"Stundom" er et ord, man ikke hører særlig tit, men det optræder hele seks gange i denne artikel.

Ordet betyder "sommetider" eller "nogle gange", som jeg foreslår bliver brugt i stedet for "stundom" – alene for letlæselighedens skyld. (skrev Chrisalban (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)