Diskussion:E-nummer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
EU Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt EU, et forsøg på at koordinere oprettelsen af EU-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvad er fidusen ved at de enkelte E-numre er formateret som henvisninger? Når jeg nu fx lige har oprettet en stub om Karmin (nr. E120), skal så E120 være en omdirigeringsside til Karmin eller skal det være omvendt? Eller kunne man forestille sig en helt anden løsning? vh Lise 11. aug 2005 kl. 09:54 (CEST)

Hej Lise - Godt spørgsmål. Jeg vil dog gøre opmærksom på at E-stofferne ikke "bare" er de stoffer der er nævnt. Jeg mener at stoffet skal være "analytisk rent". Stoffer hos diverse forretninger til anden brug, er kun "kemisk rent". I princippet bør man gøre opmærksom på dette? --Glenn 11. aug 2005 kl. 10:06 (CEST)
Hej Glenn, tak for svaret - det der med analytisk eller kemisk rent har jeg ingen anelse om. Men jeg er kommet i tanke om, at de såkaldte europaveje jo også nummereres på samme måde - se fx E4 - så det vil i hvert fald for nogle en del E-numres vedkommende betyde, at der burde oprettes flertydige sider. Eller også at der laves omdirigeringssider - se fx http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=E120&redirect=no

Komplet E-nummer liste[redigér wikikode]

Hvis nogen har lyst til at udvide listen, er der en komplet liste af E-numre på http://www.toft.dk/e-nummer/