Diskussion:Egyptisk hieroglyf

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg er 12 år gammel og vi har om egypten i skolen. Hieoglyffer er lige noget for mig, men hvordan lærer jeg at skrive og læse dem?

Hvis vi går ud fra, at du mener dit spørgsmål alvorligt, så er du på vej ind i en livslang uddannelse. Der findes ingen skoler eller lærebøger i emnet "hieroglyfsk", og kunsten at kunne læse disse tegn er én, man selv må lære sig. Du kan f.eks. begynde med Rosettestenen (det var den, der åbnede for, at man kan læse hieroglyfferne endnu i dag).
Forresten ville det være rart, om du ikke bare skjuler dig i anonymitet. Der er jo ikke noget flovt ved at ville læse og skrive hieroglyffer!--Sten Porse 8. jan 2007 kl. 17:34 (CET)
Det er nu ikke helt rigtigt, Sten. På Københavns Universitet (og flere andre universiteter verden over) kan man læse Ægyptologi, hvilket bl.a. indebærer, at man lærer at læse hieroglyffer. Jeg har selv fulgt et kursus i middelægyptisk, og der findes skam både lærebøger, grammatikker og ordbøger, men de kræver som regel, at man kan både tysk og engelsk i forvejen, så det er nok en god idé, om den oprindelige spørger kommer gennem folkeskolen og gymnasiet først. Eventuelt kunne han jo prøve at henvende sig på et folkebibliotek i nærheden for at høre, om ikke de kan skaffe en grundlæggende introduktion til den ægyptiske skrift. --Pinnerup 9. jan 2007 kl. 03:45 (CET)