Diskussion:Elektrisk kondensator

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg studser over ordet dielektricitetskoefficient. Det forekommer mig at det skulle hedde dielektricitetskonstant, og søgning i Google støtter min opfattelse.

Sebastjan

Er temmelig sikker på "koefficient"[redigér wikikode]

Det kaldes for dielektricitetskoefficienten, fordi det multipliceres med en "absolut" størrelse for et vaccum. Jeg ikke er helt sikker på den dybere elektrofysiske teori på området, men jeg ved at den omtalte koefficient netop er en dimensionsløs koefficient - deraf navnet.

Søren Peo Pedersen


Prøv at søge i Google på de to ord: Jeg finder kun et enkelt hit for dielektricitetskoefficient. (Det kommer an på hvad der er fastslået sprogbrug, ikke på hvad man evt. kan ræsonnere sig til er logisk.)

Sebastjan


I den engelske Wikipedia kalder de det for dielectric constant. -- Christian List 12. okt 2003 kl.17:46 (CEST)


Hej Søren, Sebastjan og Christian.

Hvis det er størrelsen permittivitet der menes kaldes den dielektricitetskonstant ifølge min oldgamle kilde fra gymnasiet:

Erik Strandgaard Andersen, Paul Jespersgaard og Ove Grønbæk Østergård: Databog fysik kemi, København 1983.

Mvh --Malene 12. okt 2003 kl.17:52 (CEST)


Jeg er ret overbevist om, at det hedder dielektrisitetskonstant, da det er den eneste betegnelse jeg har kunnet finde, både i 2.udg. af Salmonsens Konversationsleksikon og 1987-udgaven af Databog fysik kemi, samt diverse engelske lærebøger, der bruger "dielectric constant" og ikke "dielectric coefficient".

At man bruger konstant frem for koefficient har formentlig historiske årsager.

Christian S 12. okt 2003 kl.21:17 (CEST)

Okay, koefficienten kaldes åbenbart en konstant - er nu rettet i artiklen[redigér wikikode]

Har checket nogle referencer (i bogform), og her kaldes stof-egenskaben for dielektricitetsKONSTANT, endskønt samme tekst demonstrerer at der er tale om en koefficient, men nu er denne sprogbrug taget ad notam, og jeg har rettet koefficient til konstant de relevante steder i artiklen...

Søren Peo Pedersen

CSS problemer[redigér wikikode]

Billederne står oven i hinanden --Ulvund 12. jan 2006 kl. 23:24 (CET)

Drejekondensator[redigér wikikode]

Vi bør finde et foto. Jeg skal kigge på det en af dagene, den engelske Wikipedia har måske et. Ellers har jeg en drejekondensator. Klokken er bare over midnat og jeg er træt. (skrev Ditlev Petersen (diskussion • bidrag) 12. jan 2013, 00:18‎. Husk at signere dine indlæg.)