Diskussion:En passant

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Icone2 no.svg Artiklen En passant har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Stock post message.svg Huskeliste for En passant: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Artiklen kan slettes, da en passant er behandlet under

En passant

Det er en dårlig ide at slette, da nogle kunne søge efter begrebet "en pasant". Det er meget bedre at ændre siden til en omdirigering i sådanne tilfælde. Byrial 21. maj 2005 kl. 22:43 (CEST)
En sletning ville også ødelægge eksisterende henvisninger til siden, for eksempel interwiki fra andre wikipediaer. Byrial 21. maj 2005 kl. 22:47 (CEST)
Dette er et sted, hvor jeg er i tvivl om fornuften i den skarpe opdeling i wikipedia og wiktionary. At en passant betyder i forbifarten og kommer fra fransk, hører vel til i wikiordbogen, mens brugen i skaksammenhæng hører til på Bonde (skak). Med denne opdeling mister vi sammenhængen - og det faktum at en passant bruges udenfor skak. --Palnatoke 21. maj 2005 kl. 23:09 (CEST)
Jeg ser ikke umiddelbart noget problem. Man kan sagtens nævne i en encyklopædisk artikel om skak at udtrykket kommer fra fransk og betyder i forbifarten, og man kan samtidig beskrive den almene brug af udtrykket i wikiordbogen. Det ene udelukker ikke det andet. Byrial 22. maj 2005 kl. 00:40 (CEST)
Omdirigering er ok for mig. Men jeg opdager desværre, at {{redirect}} ikke tillader at gå direkte til Afsnittet, men kun til toppen af siden. Altså ikke direkte til En passant. Ved nærmere eftersyn ser jeg, at man i en:wiki har behandlet en passant både som selvstændig artikel og under bonden, så måske vil jeg gøre det samme...--Sir48 (Thyge) 21. maj 2005 kl. 23:29 (CEST)
En omdirigering til toppen af bonde (skak) er vel stadig bedre end en sletning. Fra toppen af bonde-artiklen burde man rimeligt nemt kunne finde det rigtige afsnit ved hjælp af indholdsfortegnelsen. Jeg synes at generelt at det er en dårlig at behandle samme emne mere end ét sted, og det gælder også her. Byrial 22. maj 2005 kl. 00:40 (CEST)