Diskussion:Esperanto

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Verden åbner sig på en anden måde, når du lærer esperanto." og efterfølgende lyder som en reklame for sproget. Har ikke selv forstand på emnet, men jeg synes, at det ville være en fordel om en der har ville omformulere den del af artiklen og eventuelt opsætte nogle argumenter imod at lære esperanto, så der opnås en højere grad af objektivitet i artiklen. OuroborosSlayer 14. feb 2005 kl. 10:46 (CET)


Min viden om emnet er begrænset, men jeg har forsøgt at tone sproget lidt ned her og der. Udover det har jeg flyttet "Hvorfor lære Esperanto?" op under "Typiske argumenter for at lære og bruge esperanto" og redigeret det kraftigt. Artiklen trænger dog stadig til en seriøs overhaling af nogen med en mere omfattende viden på området.--Schultz 22. jan 2006 kl. 14:09 (CET)Nu har jeg skrevet et negativt/forbeholdent afsnit. Dermed mener jeg det er forsvarligt at fjerne POV-skabelonen. I øvrigt synes jeg artiklen er udmærket og beskriver sprogets fordele (og nu også ulemper). /JeppeSN 22. jan 2006 kl. 19:05 (CET)

Jeg har nu prøvet at rydde lidt mere op i artiklen. Mere kan gøres endnu, enkelte sektioner er stadig for "propagandaagtige" (både for og imod). Bab 20. maj 2006 kl. 21:33 (CEST)
Så, nu tror jeg den er ved at være der. Den historiske del af artiklen er dsv. noget "gumpetung", med vægt på esperantos korte tilblivelse og første år. Jeg håber at NOGEN (måske jeg selv, da jeg som regelmæssig bruger af sproget nok ved en del) en dag vil skrive mere udførligt om alt det der er sket siden. Separate artikler om sprogets litteratur, musik osv. kunne også være på deres plads. Bab 22. maj 2006 kl. 23:19 (CEST)

Upraecis kritik[redigér wikikode]

  • Kritikere af esperanto fremfører ofte at sproget ikke har levet op til forventningerne.
    • Hvilke forventninger?

--So9q--81.161.184.111 26. sep 2006 kl. 01:06 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 12. jan 2007 kl. 11:12 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 18. mar 2007 kl. 15:12 (CET)

Jernbaner og esperantister[redigér wikikode]

Det hævdes undertiden at der er et overlap mellem jernbanenørder og esperantister. Om der er det, ved jeg ikke, men jeg har en erindring om at DSB's store køreplan og afgangs/ankomst-skiltene i min barn- og ungdom også havde tekst på esperanto (sådan noget som forklaring på forkortelser og symboler). --Palnatoke 10. apr 2008, 07:49 (CEST)

Tjaaa... der findes i hvert fald noget, der hedder "Dansk Jernbane Esperanto Forening", og det kunne da tyde på et vist overlap? Deres hjemmeside virker godt nok ikke, men der findes en Google cache her. --Pinnerup 10. apr 2008, 11:53 (CEST)
De er vist bare flyttet til http://www.jernbaneesperanto.dk --Palnatoke 10. apr 2008, 12:25 (CEST)