Diskussion:Eugenik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg har ændret beskrivelsen af Eugenik, så den ikke fejlagtigt beskrives som racehygiejne, men nu konsekvent beskriver eugenik som arvehygiejne.

Desuden har jeg lagt lidt beskrivende tekst ind før nazisme-afsnittet, således at et ord ikke bare beskrives med et andet ord; men også med en forklaring.

En anden person har tilføjet afsnittet med Thit Jensen - Tak for det :-)

Jan

Hej alle.. I de skrifter jeg sidder og læser for tiden menes der at at synonymet for eugenik netop er racehygiejne, hvilket jeg ikke forstår ud fra artiklen, samt Jan??
Vh Sarah
Det afhænger vel af øjnene, der ser. De to eksempler artiklen bringer om f.eks. forbud mod incest og ægteskaber mellem nære familiemedlemmer her i Danmark er godt. Dette viser netop, at det handler om mere end den "racehygiejne", som nazisterne indførte. Samfundsøkonomisk er det alt andet lige bedre med sunde borgere end syge borgere. Men emnet er kontroversielt af flere årsager - f.eks. indgriben i natures orden og nazisternes racehygiejne. --|EPO| 24. jun 2007, 20:29 (CEST)
Incestforbud er ikke racehygiejne, men har sin oprindelse dels i menneskets biologiske aversion imod at formere sig med mennesker det har kendt i sin barndom og dels i religiøs lovgivning. Eugenik opstod med Galton men incestforbud har eksisteret i hele menneskets historie. Denne artikle ligner en stor reklame for en ideologi der ikke længere har ben at gå på i det meste af den moderne verden.Maunus (diskussion) 3. aug 2013, 00:09 (CEST)


Hej jeg har søgt lidt efter antallet tvangssteriliseringer i Danmark. Er der nogle der ved det og kan føre det ind. Det ser jo lidt nærkeligt ud at antallet angives for Norge men ikke for Danmark her på denna danske side.