Diskussion:Eventyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg forstår ikke udsagnet om at "Et eventyr er en fiktiv tekst, som har eksisteret i mange, mange år. " Er det ikke at sætte små rammer for tilblivelsen af et eventyr?

Jo, det er også i modstrid med teksten i øvrigt. Eventyr kan godt være nye. Byrial 6. maj 2009, 00:16 (CEST)

Faktisk er et eventyr ikke en fiktiv tekst, for eventyrets tekst eksisterer jo. En bedre formulering kunne være sådan noget som:

Et eventyr er en fantastisk fortælling, hvis handling foregår et fiktionelt sted (Eventyrland), hvor mærkelige ting kan ske, hvor der findes trolde eg hekse med magiske kræfter, hvor mennesker kan blive forvandlet til dyr og omvendt, ligsom der hyppigt forekommer kloge talende dyr.

1. Hovedafsnit[redigér wikikode]

2. Hovedafsnit[redigér wikikode]

   -- osv. --

Mvh. Harlekin96 8. nov 2009, 16:36 (CET)

Burde nogen ikke skrive noget om Freud og hvordan man kan bruge hans teorier til at læse folkeeventyrene?--77.212.111.10 4. okt 2010, 20:02 (CEST)