Diskussion:Familier i Harry Potter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Kun de store og/eller fremtrædende familier, der kan være svært overskuelige, bør inkluderes her; den primære årsag til at artiklen er oprettet er for at skille materiale ud fra andre biografiske artikler som f.eks. Bipersoner i Harry Potter-universet, der ellers ville blive alt for store. Det er ikke hensigtsmæssigt at inkludere samtlige familier fra bøgerne i denne artikel; det vil blot mindske overskueligheden hvis familier som Dumbledore, Longbottom, Crabbe, Creevey, Patil og mange andre - der alle vil kunne have ca. samme længde som Granger, som jeg netop har fjernet påny - inkluderes; disse hører bedre hjemme i andre artikler. --Medic (Lindblad) 11. feb 2010, 09:55 (CET)

Tilsvarende ovenstående bør kun familimedlemmer, der faktisk omtales i serien, inkluderes i artiklen. Jeg har påny fjernet adskillige referencer i tråd med:

  • Hr. Dursley er far til Vernon og Marge Dursley. Optræder ikke i serien.
  • Fru Dursley er mor til Vernon og Marge Dursley. Optræder ikke i serien.

Lister som ovenstående hører ikke hjemme i artiklen, da det virker forstyrrende og i sagens natur ikke kan begrænses; hvis f.eks. de to ovennævnte skal inkluderes, hvorfor så ikke Vernon og Marge's bedsteforældre? Eller oldeforældre? Eller...? --Medic (Lindblad) 23. sep 2010, 00:44 (CEST)