Diskussion:Fibel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

er barnesprog for bibel

Står der virkelig det i ODS?--Heelgrasper 11. jul 2005 kl. 11:49 (CEST)

Også jeg undrede mig: selv om et barn kunne kalde Bibelen "Fibelen", ville dette falde uden for ODS's rammer. Burde vist slettes her. -- Sebastjan 11. juli 2005 kl. 11:55 (CEST)
Jeg har kigget efter. Hvad ODS angiver, er etymologien for fibel (= ABC). Det kommer af tysk Fibel, som muligvis er en omdannelse af Bibel (fordi bibeltekster i sin tid anvendtes som ABC). -- Sebastjan 12. juli 2005 kl. 07:50 (CEST)

Artiklen følger ikke normen for flertydige artikler - og skal i have en særskilt artikel om "sikkerhedsnålen"?[rediger kildetekst]

Artiklen følger ikke helt stilmanualen for flertydige artikler, hvilket dog burde kunne løses forholdsvis nemt. Det eneste, jeg ikke umiddelbart vil være helt glad ved, er, at vi skulle dække det arkæologiske begreb i artiklen om sikkerhedsnål. Jeg vurderer ud fra den engelske artikel en:Fibulae and ancient brooches, Commons-kategorien Commons:Category:Fibula og en artikel fra Nationalmuseet, at der er basis for en særskilt artikel, som evt. kunne kaldes fibula (sikkerhedsnål) eller bøjlenål. Jeg vil dog gerne lige høre, om andre er enige i min vurdering af, at det "kræver" en særskilt artikel, og evt. andre forslag til navnet på sådan en artikel.

I øvrigt har de på den engelske artikel en særskilt artikel om knoglen, en:Fibula, mens vi indtil videre dækker det med en artikel om underben, altså både fibula og tibua. Måske skulle vi også have særskilte artikler med tiden. --Heelgrasper 28. aug 2006 kl. 12:43 (CEST)