Diskussion:Finn Mickelborg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Finn Mickelborg som jazzmusiker[rediger kildetekst]

Mindst lige så betydningsfuld i sit virke som kunstmaler har F.M.s mangeårige virke på den danske jazzscene været. Han ledede fra midten af 1950erne og frem til 90erne egne grupper. Som instrumentalist betjente han sig af althorn og mellofonium. I 1957 vandt han med sin gruppe Tono & Ekstrabladets jazzkonkurrence og optrådte derefter i en længere årrække på den danske jazzscene, med udgangspunkt i Restaurant Vingården på Nikolai Plads i København, som han i en periode var medejer af sammen med Bamse Kragh Jacobsen.

Som musiker var han særlig kendt for sine originale kompositioner og arrangermenter (f.eks. hans udgave af 'På Sjølunds Fagre Sletter' 62.199.9.159 8. nov. 2022, 16:42 (CET)[svar]