Diskussion:Fiskerhuset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg oprettede denne artikel, da jeg stødte på navnet i biografien om Johan Frederik Classen i Dansk biografisk leksikon, 1. udgave, som jeg sidder og tilpassser. Det er selvfølgelig en udmærket anledning til at skrive en artikel, men jeg vil med det samme komme to indvendinger i forkøbet:

  1. Artiklen er sammenstykket af oplysninger fra de kilder, der nævnes under eksterne henvisninger. Den bygger ikke på nogen større indsigt i emnet og i mindst et tilfælde (omkring Kongens Fiskerhus i 1679) er kilderne i strid med hinanden og jeg har uden god grund valgt at følge den ene. Derfor er artiklen muligvis ganske fuld af fejl, som man skal være udsædvanlig velkommen til at rette uden videre. Jeg vil ikke have noget at bidrage med i en evt. debat om rettelser.
  2. Jeg kan se på google, at flere andre steder tilsyneladende kaldes Fiskerhuset (altså som egennavn, ikke blot bestemt form af et fiskerhus). Der kan derfor muligvis være god grund til at lave en flertydig artikel og flytte denne til et passende navn. Der kan muligivs også være god fornuft i, at dele artiklen i dens nuværende form op i to artikler, da den jo omhandler to forskellige huse. Jeg valgte at behandle dem samlet, da artiklen om Kongens Fiskerhus jo ville blive meget kort med den information, som jeg kunne grave frem. Jeg laver i stedet om et øjeblik et par redirects hertil fra Stadens Fiskerhus og Kongens Fiskerhus.--Heelgrasper 27. sep 2005 kl. 02:43 (CEST)

Jeg kan nu se, at vi har fået en artikel, som hedder Fiskerhuset (Stevns), så det var måske på sin plads at kigge på flertydighedsproblematiken. --Heelgrasper 19. okt 2006 kl. 21:21 (CEST)