Diskussion:Fjends Herred

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

At Egeris Sogn (gamle Skive Sønder Sogn) hører til Hindborg Herred i Salling, som vist på kortet, er en relativ ny omordning, ellers hørte det gennem historien til Fjends Herred, som fulgte Karup/Skive Å hele vejen til Skive Fjord.

Hvis kortet er fra 1960, er det sikkert korrekt. Jeg ved, at Skive Købstad i Hindborg Herred flere gange har fået indlemmet arealer fra Skive Landsogn syd for Skive Å, altså Fjends Herred. Disse områder må så være fulgt med over i Hindborg Herred for at facilitere et administrativt sammenfald, kunne jeg forestille mig. Præcist hvornår det er foregået, og i hvilke etaper, ved jeg ikke. Jeg har dog et autoriseret matrikelkort fra 1950 med vendingen "Skive Landsogn, Fjends Herred, Viborg Amt"...


Du skal være mere end velkommen til at tilføje noget om det i artiklen, gerne også noget om, hvornår nyordningen mere præcist skete. Så vidt jeg husker er vores kort med sogne og herreder baseret på situationen ca. 1960, hvilket ganske vist ikke fremgår her, men måske burde anføres. Kan det passe, at kortet er korrekt for det tidspunkt? --Heelgrasper 27. apr 2007 kl. 01:49 (CEST)