Diskussion:Flandern

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Belgiens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Belgien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Belgien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

I forbindelse med den tekst, jeg har tilføjet fra Salmonsens må jeg lige gøre opmærksom på to problemer:

1. Da Karl den Danske blev dræbt under et oprør i Brügge og ikke efterlod sig arvinger, bevægede kong Ludvig 6. af Frankrig borgerne til at støtte hans prætendent Vilhelm af Normandiet.

Jeg kan ikke se, at der skulle være en Vilhelm af Normandiet på dette tidspunkt, jf. Normanniske hertugrække.

2. da Filip 2. August ville inddrage landet som et hjemfaldent len

Her har jeg skrevet hjemfaldent, hvor Salmonsens skriver udslukket. Jeg kan ikke erindre at have hørt betegnelsen udslukket før, men hjemfaldent kender jeg, hvorfor jeg har antaget, at det er korrekt.--Heelgrasper 1. nov 2005 kl. 02:36 (CET)

Hjemfaldent eller hjemfaldet – jeg er selv usikker. -- Sebastjan 01. nov. 2005 kl. 07:40 (CET)
Jeg ville nok skrive et forfaldent slot, men et forfaldet beløb. Analogt da et hjemfaldet len. -- Sebastjan 02. nov. 2005 kl. 08:10 (CET)
1. I de:Grafschaft Flandern omtales "Der von den Ständen auf Betrieb Ludwigs VI. von Frankreich zum Grafen berufene Sohn Roberts von der Normandie, Wilhelm Clinton (Clito), " - så Vilhelm var åbenbart søn af Robert Curthose.
2. Pointen er vel at mandslinjen er udslukt og at lenet løber i mandslinjen - men det er blot spekulationer fra min side. --Palnatoke 1. nov 2005 kl. 07:58 (CET)