Diskussion:Flyselskab

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Flyselskaber)
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Et flyselskab er et selskab der producerer fly - et selskab der driver luftfartsruter hedder et luftfartsselskab. Det skal nok rettes. --Kaare Dybvad 1. feb 2007 kl. 22:29 (CET)

Ret det endeligt! --Morten LJ 1. feb 2007 kl. 22:36 (CET)
Helt så entydigt er det vist ikke. På f.eks. Københavns Lufthavns og Sterlings hjemmesider bruges betegnelsen "flyselskab" om luftfartsoperatører. Heje 1. feb 2007 kl. 22:55 (CET)


OK - hvad kalder man så et flyselskab som Boing? Rent sprogligt giver det god mening at et luftfartsselskab driver luftfart, mens et flyselskab producerer fly. --Kaare Dybvad 1. feb 2007 kl. 23:21 (CET)
Kunne den gordiske knude ikke hugges ved at kalde dem hhv flyproducenter og luftfartsselskaber. Flyselskaber kunne så være en flertydig, der leder videre til de 2 med en forklaring. --Jørgen 1. feb 2007 kl. 23:28 (CET)
Det er en god ide. Vi er nok ikke de eneste der er forvirrede/uenige. --Kaare Dybvad 2. feb 2007 kl. 00:03 (CET)
Ok. Det er bare en forvirring der ligger ret fjernt fra mit personlige sprogbrug: Et flyselskab, et busselskab og et taxaselskab driver transportvirksomhed - de fremstiller ikke hverken fly, busser eller taxaer; det gør derimod fly-, bus- eller taxaproducenter. Men hvis andre bruger ordene i anden betydning skal det naturligvis reflekteres her. Heje 2. feb 2007 kl. 09:00 (CET)