Diskussion:Folketælling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er meget intersseret i at finde ud af, hvad formålet med folketællingerne har været, ud over at finde ud af hvor mange mennesker der nu var i riget. Har folketællingerne skulle være et redskab til skatteindkrævning? regional fordelingspolitik? evt. andet

Det ved man reelt ikke noget om. Man ved, at resultatet af den første FT var en stor skuffelse for regeringen. Man ved også, at det samlede resultat af FT i de første år blev betragtet som en militær hemmelighed. En del af baggrunden var nok, at man i 1700-tallet anså vækst i befolkningstallet for at være en vigtig faktor i økonomien og i konkurrencen med andre lande. F.eks. blev kartoffeltyskerne hentet til landet i 1760, fordi man ønskede at øge befolkningstallet og dermed styrke landet. Det skal nok mest ses i den sammenhæng. Lars Helbo

Et ændringsspøgsmål til Tilgængelighed: Skete der ikke en ændring af Arkivloven for et par år siden? Arkivloven siger:

§ 23. Arkivenheder, som indeholder oplysninger om enkeltpersoners private, herunder økonomiske, forhold, er tilgængelige, når de er 75 år gamle.

§ 26. Arkivenheder, som omfatter materiale, der er tilvejebragt som grundlag for udarbejdelsen af offentlig statistik, er tilgængelige, når de er 50 år gamle, jf. dog § 23.

Se: http://www.sa.dk/sa/adgang/lov.htm

Jeg mener at gave hørt at denne § 26, skulle medføre at folketællingerne blev offentliggjort efter 50 år, men jeg er slet ikke sikker. Brask 10. aug 2006 kl. 18:07 (CEST)

Brug for 2020 opdatering[redigér wikikode]

Siger sig selv