Diskussion:Frederik Christian von Haven

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Historisk præsens[rediger kildetekst]

Artiklen veksler mellem datid og historisk præsens, men burde nok holdes i enten den ene eller anden form (jeg ville foretrække datid). Desuden er der vist et par steder, hvor der ikke begyndes med stort begyndelsesbogstav efter punktum, pga. en eller anden overdreven angst for at skrive von med stort v. --Heelgrasper 4. dec 2008, 19:44 (CET)

Den "overdrevne angst" er skam baseret på en ligeså "overdreven angst" for at skrive von med stort hos udgiverne af von Havens Rejsejournal Stig T. Rasmussen og Anne Haslund Hansen. Så vidt jeg har erfaret så skrives von simpelthen ikke med stort selv om det er i begyndelsen af en sætning eller i en overskrift (se f.eks. i DBL). Med hensyn til datid og nutid så er det en fejl jeg desværre har ikke har været særlig opmærksom på i mine artikler (jeg er det dog takket være dig fra nu af, det lover jeg). Du har helt ret i at det skal ændres til en ensartet form, og jeg foretrækker også datid, så det vil jeg snarest gå i gang med at rette. --Saddhiyama 4. dec 2008, 22:31 (CET)

Under alle omstændigheder er det ikke i overensstemmelse med de danske retskrivningsregler at undlade stort begyndelsesbogstav efter punktum. De fleste ville vel også finde det påfaldende, hvis jeg havde undladt at skrive "under" og "de" med stort i dette afsnit, selvom begge ord skal skrives med småt midt i sætninger. --Heelgrasper 7. dec 2008, 02:23 (CET)

Muligvis er der også her blevet indført nogle generaliserende regler i nyere tid, det skal jeg ikke kunne sige. Men det er så ikke regler udgiverne af rejsejournalen har valgt at følge. At lille "von" efter punktum har været normen på et tidligere tidspunkt i dansk retskrivning kan også ses her (hvor von Haven er forkort v.H.). --Saddhiyama 7. dec 2008, 13:10 (CET)

Lambert von Haven[rediger kildetekst]

Lambert von Haven ble født i Bergen 16. april 1630. Han var altså ikke blant de danskfødte i slekten. (Kilde: Salmonsens konversationsleksikon). Knut AK 24. feb 2009, 17:32 (CET) ~