Diskussion:Fritzl-sagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flyt![redigér wikikode]

Artiklens interwiki-links stritter lidt: På tysk handler artiklen om sagen, mens de engelske, spanske, franske, indonesiske, svenske og kinesiske artikler handler om datteren og de finske, hollandske og portugisiske artikler handler om faderen. Som jeg ser det, er der kun én artikel at skrive (især fordi hverken fader eller datter er kendt for andet end denne sag), så derfor foreslår jeg at artiklen Josef Fritzl flyttes til Indespærringen i Amstetten, og at Elisabeth Fritzl bliver en redirect dertil. --Palnatoke 30. apr 2008, 07:08 (CEST)

Ja - eller flyt den til Incest martyrium i Amstetten - titlen skal vel afspejle artiklens indhold (jeg ved godt at det var mig selv der startede artiklen med den nuværende titel). --Villy Fink Isaksen 30. apr 2008, 12:32 (CEST)
der er nu følgende omdirigeringssider: Fritzl-sagen, Elisabeth Fritzl, Familietragedien i Amstetten, Incest martyrium i Amstetten, Indespærringen i Amstetten --Villy Fink Isaksen 30. apr 2008, 19:00 (CEST)
At artiklen skal flyttes er vist oplagt. Man kunne navngive den i retning af den (omdøbte) engelske en:Fritzl incest case, altså Frtitzl-incest-sagen eller noget i den retning - eller den tykse (østrigske) de:Kriminalfall von Amstetten, Kriminalsagen i Amstetten (eller "fra"?). Jeg hælder nok til den sidste - og ikke kun pga. de mange bindestreger i den første.--Noe 6. maj 2008, 11:02 (CEST)

Fritzl-sagen er også en ret oplagt mulighed - af danske aviser er det vist kun Politiken, der ikke skriver efternavnet. --Palnatoke 6. maj 2008, 11:27 (CEST)

eller "Incest sagen i Østrig" Zilotte 6. maj 2008, 16:15 (CEST)
Incest er kun en del af sagen. (der er også indespæring, børnemishandling, muligt mord, etc.). På sammen måde med "Indespærringen i Amstetten" - indespærring er kun en del af sagen. "Incest martyrium i Amstetten" er måske lige lovligt højt skruet op. “Familietragedien i Amstetten", antyder en passiv ulykke, hvilket ikke var tilfældet. Jeg stemmer for "Fritzl-sagen". Rune X2 6. maj 2008, 16:21 (CEST)
Jeg stemmer også for "Fritzl-sagen", da jeg egentlig synes de andre er langt mere upræcise. Men noget af den burde i hvert fald flyttes, da artiklen her er bygget lidt weird op - sagens artikel ligger i biografien omkring den skyldige --Anigif 14. maj 2008, 13:33 (CEST)

Jeg har nu flyttet artiklen til Fritzl-sagen. --Palnatoke 15. maj 2008, 10:36 (CEST)