Diskussion:Gåsetårnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Gåsetårnet blev overdraget til det offentlige den 24. december 1808, hvilket gør det til det først fredede fortidsminde i Danmark.

Det stemmer dårligt med artiklen bygningsfredning (fredningsloven kom først væsentlig senere) og ifølge Kultuarvsstyrelsen blev det da også først fredet i 1950. Er der nogen kilde til påstanden? --Heelgrasper 23. feb 2006 kl. 02:42 (CET)

Man kan godt tinglyse noget, men spørgsmålet er om tinglysningen bliver fulgt.Haabet 23. feb 2006 kl. 22:08 (CET)

Jeg har siden erfaret, at tårnet er omfattet af fortidsmindefredning, hvorfor det godt kunne blive fredet på det tidspunkt. --Heelgrasper 24. sep 2006 kl. 00:29 (CEST)