Diskussion:Gammel Åby Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der ser ud til at være et navneproblem vedr. kirken: Ser man på Åby Sogn (Århus Kommune) - usædvanlig flot og informativ sogneartikel - er der et rødt link Gammel Aaby Kirke. Ser man på webstedet i skabelonen på Åby Kirke hedder kirken Gammel Åby Kirke. Så hvad skal kirken hedde her hos os?? --Brams 11. apr 2006 kl. 22:16 (CEST)

Under alle omstændigheder passer billedet og artikel navn ikke sammen. --Broadbeer 11. apr 2006 kl. 22:43 (CEST)
Der er vist tale om, at den daglige betegnelse Gammel Åby har smittet af på kirkens navn, så den kaldes Gammel Åby Kirke. Hvis man skal holde sig til, hvad der står på kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen (jeg har ikke kigget efter i liste over autoriserede stednavne) er der imidlertid ikke noget, der hedder Gammel Åby, det hedder blot Åby. Der er da heller ikke noget "nyt" Åby. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad kirken som oftest kaldes. Personligt refererer jeg, selvom jeg bor ret tæt på den, så sjældent til både byen og kirken, at jeg ikke skal kunne udtale mig om det. --Heelgrasper 12. apr 2006 kl. 00:03 (CEST)
Som Brams skriver kan man på sognesiden se, at der er to kirker: en "Gammel Åby" og en "Åbyhøj" kirke. Billedet i denne artikel er af "Gammel Åby kirke". --Broadbeer 12. apr 2006 kl. 01:00 (CEST)
Jeg må bekende, at jeg sikkert er ramt af "hyperkorrektion". Hele min barndom levede jeg inden for synet (og lyden) af den, der dengang hed "Gammel Aaby Kirke". Efterhånden har jeg lært, at Aa skal skrives Å - også i stednavne, og det fører til sære fejl og misforståelser. Ret endelig løs!--Sten Porse 12. apr 2006 kl. 09:05 (CEST)

Det var godt, at du kom på banen, Sten! Hvad hedder kirken - kan du ikke give et kvalificeret svar på det? --Brams 12. apr 2006 kl. 09:18 (CEST)

Jeg har søgt ad flere kanaler (Krak, telefonbøger), og nogle steder steder kaldes den "Gammel Åby Kirke", mens andre kalder den "Åby Kirke". Området hedder Gammel Åby, og vi, der kommer derfra, kalder kirken Gammel Åby Kirke. Desuden kalder sognet selv bygningen for Gammel Åby Kirke, så det må vel være navnet?--Sten Porse 12. apr 2006 kl. 10:05 (CEST)

Er der så ikke basis for en flytning af artiklen til Gammel Åby Kirke? --Brams 12. apr 2006 kl. 10:53 (CEST)

Hvis den fra officiel (og uofficiel) side hedder gammel, må den vel skulle flyttes? --Broadbeer 12. apr 2006 kl. 23:23 (CEST)
Da der ser ud til at være enighed om navnet Gamme Åby Kirke, flytter jeg artiklen derhen --Sten Porse 26. apr 2006 kl. 23:24 (CEST)


Kilde mangler[rediger kildetekst]

Har ikke kunnet finde at Walther skulle være professor. --Villy Fink Isaksen 10. jun 2009, 06:21 (CEST)