Diskussion:Geodatastyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg kom i dag til at undre mig lidt over navnet "Kort & Matrikelstyrelsen". Egenavne skriver vi selvfølgelig som de officielt skrives, men har det virkelig hele tiden (altså fra 1989) heddet "Kort & Martrikelstyrelsen"? Brugen af "&" i stedet for "og" forekommer mig at være noget, man i officielle navne er begyndt at bruge i de seneste år, men mere mærkværdigt er det for mig, at det så i det mindste ikke hedder "Kort- & Matrikelstyrelsen", altså underforstået, at det egentlig drejer sig om "kortstyrelsen" og "matrikelstyrelsen", ikke to enheder, hvor den ene hedder "kort" og den anden "matrikelstyrelsen".

Et skift i nyere tid fra "Kort- og Matrikelstyrelsen" til "Kort & Matrikelstyrelsen" ville forøvrigt også forklare, hvorfor en google-søgning viser en udbredt brug af det første navn i selv temmelig officielle dokumenter. --Heelgrasper 26. sep 2006 kl. 16:43 (CEST)

Det er rigtigt nok, at der har været et skift. Der sad marketingfolk og funderede over, hvad de syntes kunne være smart, og det først vedtagne logo blev også skiftet til et nyt. Vedr. stavekorrekthed var beslutningstagerne ligeglade med retskrivningsordbog og sprogkorrekthed. Jeg var selv ansat i KMS fra 1988 til 2003, altså også da ændringerne blev foretaget, så derfor har jeg kendskab til det. --Hans Christophersen 2. okt 2008, 17:17 (CEST)

Har fjernet {{DK-firmastub}}. Jeg mener ikke længere der er tale om en stub. Dermed ikke sagt, at artiklen ikke kan udviddes og forbedres.--Hofkas (diskussion) 4. jan 2013, 03:39 (CET)

Forældet[rediger kildetekst]

Artiklen er generelt outdated. Styrelsen er delt i to. Den del som stadig hedder Geodatastyrelsen er udflyttet til Aalborg og er den mindste af de to. GST beskæftiger sig ikke ret meget med geodata i forhold til den anden (SDFE). Styrelsens opgaver begrænser sig til matrikulær ajourføring og søkort. Geodata er meget mere... (skrev IPadresse (diskussion) 30 dec 2016 14:30 (CET). Husk at signére dine indlæg.)

Denne artikel trænger til opdatering - GST blev per 1. jan. 2016 opdelt i GST og SDFE. GST (den nye halvdel) er siden flyttet til Aalborg, som led i planen om 'Et Danmark i balance' også kendt som udflytning af offentlige arbejdspladser. SDFE (den anden halvdel) bor stadigt (2017) på den tidligere fælles adresse i København NV.(Denne usignerede kommentar er skrevet af 188.64.156.195 (diskussion • bidrag) 10. feb 2017, 11:02‎)

Rettelser[rediger kildetekst]

De påpegede fejl og unøjagtigheder er rettet