Diskussion:Gin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lexopen som kilde?

Skal Lexopen vedblive at være nænvt som kilde den oprindelige tekst fra Lexopen er udvidet fra 632 til over 8500 karakterer? Lexopens tekst var:

Gin, som er en sammentrækning af det franske ord for enebær »genièvre«, kommer oprindeligt fra Holland. En hollandsk læge i 1500 tallet brugte alkohol blandet med enebær, som et godt og billigt middel mod nyresmerter. Engelske soldater fik under de religiøse krige smag for ginnen og tog den med hjem til England. Alle typer gin tilsættes enebær men nogle producenter tilsætter også f.eks. korrianderfrø, lakrids og kardemomme. Gin anvendes mest i aperitif drinks, så som gin & tonic, Dry Martini og Tom Collins men også i cocktails, hvor den giver en karakteristisk smag.

--Villy Fink Isaksen 20. feb 2012, 15:41 (CET)

Tekst fra dansk wikipedia: "Opfindelsen tilskrives en professor i medicin, Fransiscus Sylvius i Leiden, [1] der på 1600-tallet benyttede alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod nyresmerter."

Tekst fra engelsk wikipedia: "he Dutch physician Franciscus Sylvius is often falsely credited with the invention of gin in the mid 17th century,[5][6]" plus noget understøttende tekst.